Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 071-3414444
  • info@vdsalm.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Registratieplicht (land)bouwvoertuigen RDW

Het zal u inmiddels bekend zijn dat een (land)bouwvoertuig vanaf 01-01-2022 geregistreerd moet zijn. Dit is wettelijk vastgesteld en maakt u strafbaar bij het nalaten hiervan.

Wat zegt de wet?
Een (land)bouwvoertuig dat op de openbare weg komt en sneller kan (constructiesnelheid) rijden dan 6 km/uur, moet geregistreerd worden en vaak ook een kentekenplaat voeren.

Wat is de openbare weg volgens de RDW?
De openbare weg betreft alle toegankelijke wegen inclusief eigen erf waar ook andere voertuigen vrije toegang hebben, zoals gasten en toeleveranciers.

Wat is een (land)bouwvoertuig?
Een tractor, verreiker, golfkar, elektro kar, quad, kraan, knik-arm, shovel etc. Dit geldt ook voor getrokken aanhangers boven de 25 km/uur. Denk aan kiepers, opraapwagens, mesttank, schudder/kunstmest strooier op eigen wielen etc.

Zijn er uitzonderingen?
Ja, voor een grasmaaier, poepzuiger, veegmachine, sneeuwschuiver, gladheidbestrijder, onkruidbestrijder die smaller is dan 130 cm. Ook een heftruck smaller dan 130 cm valt onder dezelfde uitzondering. Deze hoeft u dan dus niet te registreren, mits deze minder dan 130 cm breed is en geen aanhanger trekt.

Wat is ons advies?
Moet uw voertuig geregistreerd worden? DOEN nu het nog kan zonder RDW keuring van het voertuig en €18,00 per voertuig kost.

Doet u het na 01-01-2022, dan kost de keuring u per voertuig minimaal €140,00 en daaroverheen de kosten om hem goedgekeurd te krijgen. Bovendien denken wij dat uw voertuig bij inruil of verkoop minder opbrengt, omdat de nieuwe eigenaar ook dan opgezadeld wordt met diezelfde keuring.

Voor registratie, ga naar registreer.

Voor toelichting en uitzondering, ga naar veelgestelde vragen

Als u al overtuigd was, dan wel nu bent en u heeft geregistreerd, vergeet dan niet ons een kopie van het kentekenbewijs (pasje) toe te sturen, de voor- en achterkant, zodat wij het kenteken en de meldcode op uw polis kunnen noteren. Dan is uw polis ook weer actueel.

Uiteraard als u vragen heeft, schroom niet met ons te bellen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 01-11-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.