Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 071-3414444
  • info@vdsalm.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

De voor- en nadelen van private lease

Een persoonlijke lening was een populaire manier om een aan te kopen auto te financieren. Is private lease een goed alternatief voor het lenen? 

Het kopen van een auto doe je niet omdat het een goede investering is. Het is een grote kostenpost, maar een auto kunnen we meestal niet zonder. Lenen voor een auto wordt afgeraden, maar is niet altijd te voorkomen. Als je afhankelijk bent van eigen vervoer, is het hebben van een auto een noodzakelijk iets. Vooral als je ook nog voor het werk een auto moet hebben. Het geld niet beschikbaar hebben maakt het lenen vaak noodzakelijk.

Betaal de lening snel terug

Met een persoonlijke lening betaal je het geleende bedrag in een periode van bijvoorbeeld 60 maanden weer terug. Door de hoogte van de rente is het een manier die het autorijden nog duurder maakt. Zorg er wel voor dat je de lening terugbetaald hebt voordat je een andere auto koopt. Nog afbetalen op een lening terwijl de auto niet meer in het bezit is, is erg zuur.

Wat zijn de voordelen van private lease?

Ook bij private lease is er sprake van een vaste last per maand. Het grote verschil is dat de contractant niet de eigenaar wordt van de auto. Er zijn ook voordelen van private lease. De afschrijving, onderhoudskosten, het verzekeren en de belasting zitten in de maandlast verwerkt. Alleen het tanken betaal je zelf. Het grootste nadeel zijn de hoge lasten. Door de maandelijkse termijnen lijkt het misschien goedkoop, maar opgeteld gaat het nog steeds om een flinke investering.

Wat kost een persoonlijke lening?

Banken hanteren verschillende tarieven voor een persoonlijke lening. De maandlasten zijn sterk afhankelijk van de hoogte van de rente. De totale schuld wordt terugbetaald gedurende de looptijd van een lening. Bij een rente van 6 procent bedraagt de maandlast bij een looptijd van 5 jaren bijvoorbeeld 385 euro uitgaande van een lening van 20.000 euro. Bij een rentepercentage van 4 procent komt het maandtarief uit op 368 euro.

Waar is het maandtarief van afhankelijk bij private lease?

Private lease is niet te vergelijken met een persoonlijke lening. Eigenlijk lijkt het vooral op een huurcontract. Je ‘huurt’ de auto voor een bepaalde periode voor een vast bedrag in de maand. De hoogte van de maandlasten hangt af van meerdere factoren. 

Daarom is lenen en private lease duur

Bij het lenen betaal je een hoge rente over de openstaande schuld. Deze kosten kun je voorkomen door het sparen voor het kopen van een auto. Sparen levert nauwelijks nog rente op, maar is beter dan een vergoeding betalen over een persoonlijke lening. Ook private lease is relatief duur. Tel de maandlasten over de gehele looptijd maar eens bij elkaar op. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 10-11-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.