Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 071-3414444
  • info@vdsalm.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

WWFT ( WET TER VOORKOMING VAN WITWASSEN EN FINANCIEREN VAN TERRORISME)

Sinds 25 juli 2018 is de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) aangescherpt. Dit brengt voor ons maar ook voor u de nodige veranderingen en verantwoordelijkheden met zich mee.

Wat vragen we van u?

In het kader van de Wwft zullen we u de nodige (privacygevoelige) vragen stellen.  Op basis van deze wet moeten we namelijk aan kunnen tonen met wie we zaken doen. Wij moeten al onze klanten identificeren en die identiteit verifiëren. Hierbij vragen we ook om uw adresgegevens, dit vragen we omdat er landen zijn met een verhoogd risico op witwassen en/of financiering van terrorisme.

Neemt u complexe producten/ diensten bij ons af dan zullen we u vragen hoe u dit gaat financieren. We zijn namelijk wettelijk verplicht om te achterhalen wat de herkomst van het geld is zodat we kunnen aantonen dat u geen geld wilt witwassen. Dit geldt ook in sommige (wettelijk bepaalde) andere gevallen.

Met deze privacygevoelige vragen voldoen wij aan de verplichting vanuit de Wwft om een cliëntenonderzoek te doen voordat we met onze dienstverlening aanvangen.

FIU

Als we een ongebruikelijke (voorgenomen) transactie vermoeden zijn wij verplicht dit te melden bij de Financial Intelligence Unit (FIU) Nederland. Bijvoorbeeld als we de herkomst van de gelden niet kunnen aantonen.

Wij begrijpen dat dit cliëntenonderzoek voor onbegrip kan zorgen bij u, maar wij zijn verplicht deze informatie te achterhalen, dit is dan ook niet in strijd met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@vdsalm.nl,  telefoon: 071- 3414444, of het contactformulier op onze site.